טסטוסטרון – Testosterone
הורמון המין הגברי. מיוצר בחלקו המכריע ע"י תאי ליידיג באשכים.
מלבד חשיבותו הרבה בתהליך ייצור הזרע, ובקביעת רמת החשק המיני (ליבידו) והתפקוד המיני, להורמון זה תפקידים רבים נוספים בגוף הגבר, דבר העושה אותו לאחד ההורמונים החשובים ביותר. מבין השפעותיו הרבות יצוינו: קביעת מסת שריר ועצם, מחזורי שינה, עייפות, מצבי רוח, יכולות קוגניטיביות. ירידה הדרגתית בייצורו עם השנים מביאה לסינדרום שכיח של טסטוסטרון נמוך בגילאים שמעל ל-50 שנים.
LH
הורמון המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח (היפופיזה), וגורם להפרשת טסטוסטרון ע"י תאי ליידיג באשכים. חסר במצבים מולדים כתסמונת קלמן, או במצבים נרכשים כגון מחלה קשה, טיפול בטסטוסטרון, ועוד. גבוה במצבים של תפקוד ירוד או חסר של תאי ליידיג באשך, כגון תסמונת קליינפלטר.
FSH
הורמון המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח (היפופיזה), בעל תפקיד מכריע בתהליך ייצור והתמיינות הזרע. חסר במצבים מולדים כתסמונת קלמן, או במצבים נרכשים כגון מחלה קשה, טיפול בטסטוסטרון, ועוד. גבוה בד"כ במצבים של הפרעה בייצור הזרע באשכים, כגון תסמונת קליינפלטר.
פרולקטין – Prolactin
הורמון המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במצב של הפרשת יתר יכולה להיות לו השפעה מדכאת על הפרשת הורמונים אחרים מהמוח, וכתוצאה פגיעה בתהליך ייצור הזרע, וירידה בחימוד (ליבידו) ובתפקוד המיני. כדי לא לקבל תוצאה חיובית כוזבת בבדיקת הדם (ערכים גבוהים בבדיקה, שאינם משקפים את המציאות), יש לקבל הסבר מדויק לאופן ביצוע הבדיקה.
TSH
הורמון המופרש ע"י בלוטת יותרת המוח (היפופיזה), ואחראי על תפקוד בלוטת התריס והפרשת ההורמונים שלה. במצבים פתולוגיים עלול לפגוע הן בייצור הזרע, והן בתפקוד המיני.